Бившият руски премиер Дмитрий Медведев влезе в контраофанзива след санкциите на

...
Бившият руски премиер Дмитрий Медведев влезе в контраофанзива след санкциите на
Коментари Харесай

Медведев заговори за връщане на смъртното наказание в Русия

Бившият съветски министър председател Дмитрий Медведев влезе в контраатака след глобите на европейските институции, като разгласи, че изключването на Русия от Съвета на Европа е " добра опция " за възобновяване на смъртното наказване за тежки пресътпления. 

" Това не е неприятен мотив най-сетне да затворим вратата и вечно да забравим за тези безмислени организации, в които работят неспособни хора ", споделя той. 

Решението за заледяване на съветското участие в Съвета на Европа беше подкрепено с 42 от 47 гласа в организацията. 

Медведев разгласи и още, че глобите на Европейски Съюз, Англия и Съединени американски щати (включително против самия него) се налагали заради " политическа импотентност " и те няма да доведат до завършек на войната в Украйна.

Бившият министър председател заплаши със симетрични контрасанкции, като позволи и " национализация на имуществото на тези лица, които имат регистрация в вражески юрисдикции ". 

Думите на Медведев бяха разкритикувани от съветския ръководител на Комисията по конституционни въпроси на Думата Андрей Клишас, който отхвърли опцията за връщане на смъртнотон наказване в Русия. 

Моратириумът върху него е натрапен от Конституционния съд и нито един орган на властта не може да анулира тази позиция ", споделя Клишас, представен от РБК. 

Смъртното наказване не се ползва в Русия след 1997 година, когато страната се причислява към Съвета на Европа. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР